3-4  iunie 2011, Constanta
In perioada 3-4  iunie 2011,  Facultatea de Inginerie Mecanica, Industriala si Maritima din cadrul Universitatii  ” Ovidius ” din Constanta, a organizat in sediul universitar conferinta studentilor si tinerilor cercetatori din domeniul stiintelor ingineresti ,,Tehnonav Junior 2011’’. Participanti in cadrul acestui eveniment au fost doctoranzi, masteranzi, tineri cercetatori si studenti din domeniul stiintelor ingineresti.
Ajuns la cea de-a doua editie, evenimentul a avut ca scop promovarea stiintei romaneasti alaturi de rezultatele activitatii de cercetare stiintifica din invatamantul superior romanesc, crearea si dezvoltarea unui mediu academic de colaborare intre cercetatorii din universitati, institutele de cercetare si beneficiarii din mediul economic.
Un moment deosebit in cadrul conferintei l-a reprezentat sesiunea de comunicari stiintifice a studentilor si tinerilor cercetatori din domeniul stiintelor ingineresti. Comunicarile au prezentat rezultatele activitatilor stiintifice desfasurate de studentii Facultatii de Inginerie Mecanica, Industriala si Maritima.
Lucrarile studentilor si masteranzilor au abordat teme de actualitate in domeniul stiintelor ingineresti, precum  :
– Aspecte tehnice si manageriale in transportul maritim de containere;
-Importanta participarii transportului naval interior la transportul intermodal;
-Analiza riscului de poluare cu hidrocarburi provenite de la epavele aflate in zona litoralului romanesc;
-Metode de estimare cantitativa a emisiilor de noxe rezultate din activitatea de transport naval;
-Analiza comparativa a performantei de mediu in transporturi;
-Avantajele modelarii 3D in scopul realizarii structurilor metalice navale, etc.