30 iunie 2011, Constanta
Universitatea ,, Spiru Haret’’, prin Facultatea de Management Financiar Contabil Craiova, a organizat  joi, 30 iunie 2011,  Workshop-ul  ,, Aplicatii practice pentru afaceri in turism’’. Evenimentul s-a derulat  in baza implementarii proiectului  ,, Antreprenori in turism’’- proiect finantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3, Domeniul major de interventie 3.1 Promovarea culturii anteprenoriale.
Obiectivul general al proiectului ,,Antreprenori in turism’’ il reprezinta formarea si dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale ale resurselor umane in vederea initierii si conducerii unei afaceri in turism.
Proiectul se adreseaza:
-intreprinzatorilor care detin deja propriile afaceri, si care au nevoie sa asimileze noi competente in vederea dezvoltarii afacerilor lor in noi domenii sau sectoare;
-personalului de conducere din intreprinderi, in special din micro-intreprinderi si IMM-uri, care au nevoie sa-si dezvolte abilitatile manageriale necesare desfasurarii unei afaceri profitabile pe o piata europeana competitiva;
-angajatilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte pentru a deveni flexibili, dinamici si profesionisti pe piata muncii;
-persoanelor care doresc sa-si dezvolte abilitatile anteprenoriale necesare in vederea initierii unei activitati independente.
Principalele actiuni intreprinse in cadrul proiectului vor consta in sustinerea unor cursuri gratuite pentru persoanele care se incadreaza in grupul tinta, in urmatoarele domenii:

  • Procese antreprenoriale;
  • Managementul calitatii serviciilor turistice;
  • IT pentru afaceri;
  • Turism verde;
  • Comunicare de afaceri in limba engleza.

Localizarea proiectului: regiunile Sud-Vest, Sud-Est si Centru, iar cursurile vor fi sustinute in Craiova, Brasov si Constanta, la sediile locale ale Universitatii ,, Spiru Haret”.
Proiectul are o valoare totala de 3 241 031,64 lei si va fi implementat pe o perioada de 24 de luni.

OBIECTIV TURISTIC IN ROMANIA: SFINXUL DIN MUNTII BUCEGI


Participantii la Workshop-ul  ,, Aplicatii practice pentru afaceri in turism’’ au avut oportunitatea de a-si insusi cunostintele practice pentru realizarea unui plan de afaceri viabil si pentru accesarea fondurilor europene pentru finantarea afacerii.
Cu ocazia acestui eveniment, au fost lansate doua carti valoroase pentru debutantii in anteprenoriatul in turism:
-,, Analiza diagnostic a stadiului anteprenoriatului in turism in vederea elaborarii unor strategii de dezvoltare sustenabila pe termen mediu si lung’’, Craiova, Editura Universitara, 2011;
-,, Anteprenori in turism – noi solutii organizationale / Ghid anteprenori in turism’’, Craiova, 2011, Editura Reprograph.