Universitatea Ovidius Constanta in colaborare cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta, in calitate de parteneri ai proiectului “Women in Business” au organizat, astazi, 28 ianuarie 2019, a doua reuniune nationala a stakeholderilor la Centrul pentru Antreprenoriat Feminin din cadrul Universitatii Ovidius Constanta.

La eveniment au fost invitate sa participe persoanele desemnate a reprezenta autoritatile publice, patronatele, organizatiile sindicale, ONG-urile, tinere antreprenoare si alti actori relevanti din comunitatea locala, alaturi de reprezentanti ai partenerilor.

50955244_2141425092617522_4450386369847492608_n

Principalul obiectiv al intalnirii stakeholderilor a fost acela de a uni toti partenerii, de a se familiariza cu proiectul si a discuta aspecte potentiale si lucruri importante legate de materializarea proiectului.

Cu acest prilej, Iulian Groposila, presedintele Patronatului IMM Constanta si manager de proiect a prezentat rezultatele studiului privind oportunitatile si barierele pentru antreprenorii feminini in Romania si rezultatele chestionarelor aplicate, precum si Studiul Starii Curente Nationale (SoC)  ce a inclus opinii si interviuri online. In cadrul intalnirii, Bianca Tudor, stakeholder Elite Business Women(EWB) a facut o prezentare a comunitatii EBW si a punctat principalele obstacole ale femeilor antreprenor. Un alt subiect de discutie a fost Centrul pentru Antreprenoriat Feminin din cadrul Universitatii Ovidius ce urmeaza a fi deschis oficial pentru tinerele antreprenoare, concept si activitati.

IMG_7401

Proiectul WOMEN IN BUSINESS – „Promovarea antreprenoriatului in randul tinerelor din regiunea Dunarii” isi propune sa incurajeze femeile tinere, cu idei inovatoare sa lanseze si sa dezvolte cu succes propria afacere. Proiectul are o durata de 36 de luni si este implementat de un consortiu format din 14 parteneri din 9 tari din regiunea Dunarii: Austria, Bulgaria, Croatia, Germania, Slovenia, Ungaria, Romania, Bosnia si Hertegovina si Republica Moldova si reuneste organizatii nationale si regionale, organizatii publice si private.

Sursa: Biroul de Comunicare al Patronatului IMM Constanta