Universitatea Ovidius Constanta in colaborare cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta, in calitate de parteneri ai proiectului “Women in Business” au organizat, astazi, 28 octombrie 2019, a treia reuniune nationala a stakeholderilor la Centrul pentru Antreprenoriat Feminin din cadrul Universitatii Ovidius Constanta.

La eveniment au fost invitate sa participe persoanele desemnate a reprezenta autoritatile publice, patronatele, organizatiile sindicale, ONG-urile, tinere antreprenoare si alti actori relevanti din comunitatea locala, alaturi de reprezentanti ai partenerilor.

Principalul obiectiv al intalnirii a fost acela de a informa stakeholderii despre activitatile care au fost finalizate in cadrul proiectului pana in prezent. Cu acest prilej, s-au purtat discutii pe marginea Raportului privind Analiza Politicilor și a Cadrului Legislativ, dar si a Studiului Transnațional al Starii Curente. In cadrul intalnirii, a fost prezentat Centrul de Antreprenoriat: conceptul, functionalitatea si activitatile ce se vor desfasura in cadrul centrului. De asemenea, s-a vorbit despre modelele de instruire care vor fi utilizate pentru a crea materiale de instruire pentru Centrul de Antreprenoriat Feminin si platforma online ce va fi disponibila tinerelor antreprenoare si nu numai.

In ceea ce priveste evaluarea bunelor practici analizate in cele trei perioade ale proiectului, stakeholderii au fost informati ca la intalnirea din Varazdin – Croatia, Elite Business Women a fost nominalizata drept cea mai buna practica din Romania si va fi inclusa in manualul care va contine cele mai bune 10 practici prezentate în proiect.

Pe de alta parte, stakeholderii prezenti au aratat interes si sprijin pentru activitatile viitoare ale proiectului, in special in creearea unei politici publice avand rolul de a incuraja si sprijini antreprenoriatul fenimin din Romania.

Proiectul WOMEN IN BUSINESS – „Promovarea antreprenoriatului in randul tinerelor din regiunea Dunarii” isi propune sa incurajeze femeile tinere, cu idei inovatoare sa lanseze si sa dezvolte cu succes propria afacere. Proiectul are o durata de 36 de luni si este implementat de un consortiu format din 14 parteneri din 9 tari din regiunea Dunarii: Austria, Bulgaria, Croatia, Germania, Slovenia, Ungaria, Romania, Bosnia si Hertegovina si Republica Moldova si reuneste organizatii nationale si regionale, organizatii publice si private.

 

Sursa: Biroul de Comunicare al Patronatului IMM Constanta