Instituția Prefectului Județul Constanța transmite agenţilor economici printr-o scrisoare deschisă să utilizeze aplicația Check DCC, care permite verificarea autenticității valabilității și integrității certificatului digital privind covid 19 , fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

 

 

„Stimați agenți economici,

Ne aflăm într-unul dintre cele mai dificile puncte ale pandemiei: de la un număr scăzut de infectări pe zi, după o vară în care ne-am bucurat de o predictibilitate și o atmosferă pozitivă, am ajuns să discutăm din nou despre sute de infectări, spitale ocupate și multe alte exemple care ne duc cu gândul la toamna trecută, când municipiul reședință de județ a fost în carantină.

Economia, această victimă colaterală a pandemiei a avut suferit de suficient panaă acum. Obiectivul Guvernului, al tututor factorilor de decizie din statul român este să sprijine sectorul economic. De aceea, chiar daca vomn trece de pragul de 3 infectări la mia de locuitori, veţi putea continua activitatea.

Bineînţeles, activitatea va fi condiţionată de verificarea certificatului verde COVID-19, cel care atestă că un cetăţean este vaccinat, testat sau tercut prin boală. Este o necesitate, pentru siguranţa tuturor celor care vor să fie sănătoşi, pentru dumneavoastră, pentru angajaţii dumneavoastră şi, nu în ultimul rând, pentru famiile dumneavoastră. De modul în care veţi aplica măsura prevăyută în HG 990 ţine continuitatea de care avem atât de mare nevoie.

Altfel, ne vom trezi, din nou, într-un scenariu care ne va duce la o incidenţă de peste 6 infectări la mia de locuitori, iar după acest prag, pentru mulţi dintre dumneavoastră, activitatea se va suspenda.

Este o luptă grea pentru că nu ne ajută cifrele. În județul Constanța numărul paturilor covid 19 ocupate s-a triplat în numai două săptămâni, iar secțiile ATI au fost suplimentate până la nivel maxim. Totuşi, zilnic pleacă oameni dintre noi, colegi, prieteni, parteneri. Dar, nu este nimic pierdut. Din contră. Este în puterea noastră să influenţăm cursul pandemiei. Prin tot ce am scris mai sus, prin responsabilitate şi grija faţă de semeni.

În perioada următoare va fi nevoie de aportul dumneavoastră direct , iar acțiunile concrete și corecte vor ajuta întreaga societate. Chiar dacă nu este comod să verificaţi oamenii care vă susţin business+ul este imperativ să o faceţi. Cum bine ştiţi, personalul dumneavoastră va scana certificatele celor care vor să beneficieze de serviciile oferite. Sunt sigur că veţi fi alături de noi, cu acest minin efort, care se poate dovedi extrem de eficient.

Așadar, utilizați aplicația mobilă Check DCC care vă permite verificarea autenticității valabilității și integrității certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Aplicația poate fi descărcată rapid de pe Google Play urmând ca în cel mai scurt timp să fie Dezvoltată varianta și pentru sistemul de operare operare iOS.

Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact:

–    telefon: 021.414.44.25, tasta 3 sau e-mail: check-dcc@ms.ro”, a transmis prefectul judetului Constanţa Silviu-Iulian Coșa.

 

Sursa: Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa