Consiliul Director al Patronatului IMM Constanţa este format dintr-un preşedinte şi doi vicepreşedinţi. Acesta se întruneşte trimestrial şi ori de câte ori este nevoie, la cererea Preşedintelui IMM Constanţa.

Iulian GROPOSILA

Iulian GROPOȘILĂ

Președinte

Iulian GROPOSILA este intreprinzator, investitor si antreprenor social.

Absolvent al Universitatii „Ovidius” din Constanta, Facultatea de Inginerie, profilul  „Inginerie Economica”, Master in „Dreptul Afacerilor in Societatea Informationala”, avand experienta ca manager de proiect, trainer, mediator, lobby-ist si voluntar, initiator a mai multor proiecte atat in comunitatea de business, cat si in societatea civila la nivel local/regional/national/european,  Iulian GROPOSILA este recomandat  ca lider de opinie in cetatea tomitana.

In calitate de intreprinzator a infiintat prima intreprindere mica in 1990, ulterior fiind fondator si administrator in mai multe firme.

Ca si manager de proiect  a facut pionierat inca din 1999 cand, impreuna cu o echipa de profesionisti, a aplicat si castigat primul proiect „Phare” din Dobrogea care a fost implementat intr-o firma privata cu fonduri europene. Ulterior a implementat proiecte la nivel local, regional si national atat pe fonduri de preaderare, cat si pe fonduri structurale, expertiza acestuia in gestionarea fondurilor europene fiind garantia celor peste 20 de proiecte in care a fost lider sau partener.

A debutat in economia sociala in anul 2002, cand a devenit membru al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania si s-a implicat in conducerea filialei constantene a CNIPMMR. In anul 2004 a fondat Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Constanta si in anul 2005 Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania.

A participat la Programul de Pregatire a mediatorilor organizat de Asociatia „ProMedierea”  in cadrul unui proiect Phare , in anul 2008 devenind unul dintre primii mediatori autorizati de „Consiliul de Mediere” din Romania. De asemenea, a absolvit cursurile de pregatire sustinute de Academia de Advocacy din Timisoara devenind specialist in lobby in anul 2012, iar in 2013 devine vicepresedinte regional sud-est al Corpului Profesionistilor in Lobby din Romania.

Implicat activ in reconstructia cetatii, activeaza din anul 2002 ca voluntar, devenind  membru fondator in mai multe O.N.G-uri, precum:

  • Patronatul I.M.M. Constanta – Presedinte Fondator (www.patronat-imm.ro)

  • Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania – Vicepresedinte (www.cnipmmr.ro)

  • Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania – Presedinte Fondator (www.ptir.ro)

  • Federatia Patronala I.M.M. Regiunea Sud-Est – Vicepresedinte Fondator

  • Centrul de Solutionare a Disputelor prin Mediere Constanta – Vicepresedinte Fondator

  • Clubul Rotary „Pontus Euxinus” Constanta – Rotary Past President

  • Corpul Profesionistilor in Lobby (www.pro-lobby.ro ) – Vicepresedinte Fondator Regiunea Sud-Est

De asemenea, este membru în comisiile de dialog social din cadrul Instituției Prefectului Constanța şi Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța.