Extras din Cuget Liber, „IMM-urile constantene vor putea contacta firmele din Bulgaria si Italia printr-un portal online”, 30 octombrie 2009
Patronatul IMM-urilor (PIMM) din Constanta a organizat o conferinta de presa pentru a anunta lansarea unei retele suport pentru micii intreprinzatori din Romania, Bulgaria si Italia.

Proiectul „Crearea unei retele suport pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii din Romania, Bulgaria si regiunea Liguria (Italia) din sectorul high technology” are ca obiectiv, dezvoltarea unei retele electronice la nivel transnational. «Saptamana viitoare se va lansa un portal online, care va avea un rol de liant intre firmele constantene, bulgaresti si cele din regiunea Liguria. (…) Astfel, vor putea fi gasite noi oportunitati de colaborare si de extindere in noi piete. Proiectul este realizat in colaborare cu Confindustria (Asociatia Industriala din Genoa) si Asociatia Industriala din Varna», a declarat presedintele PIMM.
Drumul pana la lansarea proiectului a fost anevoios, gasirea de finantare fiind principala problema a institutiei. «Avem destule proiecte, insa in acest an, nu reusim sa gasim finantare. Bancile au ales sa dea credite doar la stat. Autoritatile romane se plang ca nu sunt destule proiecte, insa problema este alta si anume resursele financiare», a explicat presedintele PIMM Constanta.
De asemenea, reprezentantul IMM-urilor nu a scapat ocazia de a ataca clasa politica. (…) «In economia reala, situatia este grava. Pana acum am vorbit, de-acum incolo se vor vedea adevaratele efecte ale crizei. (…) Din pacate, foarte multe afaceri sunt in picaj si functioneaza in regim de avarie», a spus presedintele PIMM Constanta. (…) «Marirea taxelor si introducerea altor noi, precum impozitul minim, nu a fost o abordare sanatoasa. Nu poti sa faci acest lucru si sa crezi ca incurajezi consumul. 70% din bugetul Romaniei este acoperit de IMM-uri. Clasa politica a facut invers decat ce am cerut noi la inceputul anului 2009. S-a ajuns ca barterul sa faca furori mai mult ca niciodata», a mai afirmat presedintele PIMM Constanta
Sursa: Cuget Liber