Rolul tau este de a-i pregati  “sa-si ia zborul”.

Tranzitia de la copilarie la maturitate este foarte dificila.

Multi dintre prietenii mei sunt parinti si isi doresc sa fie responsabili, sa stabileasca o relatie sanatoasa cu copii lor. Dar, din aceasta dorinta, nu-si dau seama ca uneori devin prea pretentiosi, chiar exagerati incercand din rasputeri sa nu piarda controlul. Este foarte greu, cand traiesti in casa cu un adolescent, sa rezisti tentatiei de a-i tine predici, de a-i dicta pas cu pas ce are de facut astfel incat “sa nu apuce pe cai gresite”.

369721

In ultimii ani am lucrat cu multi tineri (elevi, student, tineri care nu au reusit sa ia examenul de bacalaureat) si invariabil testele psihologice au aratat scori mici si foarte mici in ceea ce priveste capacitatea lor decizionala. Anticipez comentariile : “ Sunt niste iresponsabili”, “ Nu isi asuma consecintele propriilor alegeri”, “Ma exaspereaza nehotararea lui”, “Sunt superficiali si neatenti “, “ Intreaga resonsabilitate ramane tot pe umerii mei, ca parinte”…

Partial adevarat. Intrebarea este : De ce sunt adolescentii asa ?

Pentru ca sunt inca niste copii? Pentru ca nu si-au invatat inca lectiile vietii? Pentru ca baietii nu mai fac armata la 18 ani?

Vom gasi solutii impreuna : parinti, adolescenti, consilieri, in aceasta vara, la COOL SUMMER SCHOOL Constanta.