Publicat in 9 octombrie 2018,  Autor: Sinziana Ionescu

Primul incubator de afaceri pentru femei din Romania, un centru de antreprenoriat feminin, a luat fiinta la Constanta, printr-un proiect european dedicate tarilor dunarene. Centrul de antreprenoriat pentru femei va functiona la Universitatea Ovidius, odata cu alte trei incubatoare similare din Ungaria, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina.

„Vom sprijini femeile intreprinzatoare sa isi puna ideile in practica. Avem colege cu succes in afaceri care sa le impartaseasca din experienta lor, avem cadre universitare care sa le indrume spre insusirea cunostintelor teoretice de care au nevoie pentru a-si desavarsi educatia, avem profesionisti consultanti pentru a le fi de ajutor in descurcarea itelor administrative si birocratice. Este un inceput care va prinde contur si de care speram sa se foloseasca indeosebi tinerele care vin la Universitatea Ovidius dorindu-si in viata mai mult decat un serviciu, ci o provocare – o cariera in antreprenoriat“, a anuntat marti, 9 septembrie, Iulian Groposila, preSedintele Patronatului Intreprinderilor Mici Si Mijlocii (PIMM) din Constanta.

Proiectul european „Women in Business“ este dezvoltat de PIMM si Universitatea Ovidius, alaturi de parteneri din Austria, Bosnia Si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Germania, Republica Moldova, Slovenia si Ungaria, in cadrul Programului Transnational Dunarea. In cadrul proiectului vor fi identificare exemple de bune practici pentru promovarea tinerelor in afaceri, exemple ce vor fi propuse ca politici publice pentru sustinerea economiei sociale.

 

Sursa: https://adevarul.ro/locale/constanta/primul-incubator-afaceri-femei-infiintat-printr-un-proiect-european-1_5bbc98d8df52022f75548f8b/index.html