Începand de astazi, 12 octombrie, de la ora 10:00, microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate, organizațiile neguvernamentale, dar și cabinetele medicale pot să aplice online pentru microgranturile de 2.000 de euro din cadrul schemei de ajutor de stat, instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, a anunţat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

 

 

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro

Formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 16 octombrie 2020, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Bugetul total al Măsurii 1 este de 100 de milioane de euro, din care pot fi finanțați 50.000 de beneficiari de microgranturi.

La acordarea microgranturilor se aplică principiul „primul venit- primul servit”.

Dacă sunteţi:

  • Întreprindere cu zero angajaţi la 31.12.2019
  • PFA/ONG cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevazute în Anexa 1
  • PFA/CMI implicat în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19

Şi îndepliniţi toate condiţiile specificate în OUG 130 puteţi aplica pentru aceste fonduri.

Pentru a vă familiariza cu modelul formularului de înscriere puteți descărca un tutorial : AICI

Succes!

Sursa: imm.gov.ro