Avem deosebita plăcere să vă invitam la lansarea versiunii în limba română a ,,Cartei Albe a IMM-urilor din România”, ediţia a-XX-a, editată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România-CNIPMMR. Evenimentul, va avea loc joi, 6 octombrie 2022, începând cu orele 10.00, în sala Rondă a Grand Hotel Bucharest (fostul Hotel Intercontinental).

Lucrarea a fost realizată de un colectiv de specialişti şi este cel de-al XX-lea raport de cercetare privind situaţia IMM-urilor din România, fenomenul intreprenorial, performanţele şi problematica IMM-urilor, fiind un titlu de referinţă în literatura de specialitate, atât în România cât şi la nivelul Uniunii Europene. Încă de la lansarea primei ediții, volumul s-a bucurat de un real interes atât din partea mediului academic și de afaceri, cât și din partea mediului politic și diplomatic, ai căror reprezentanți au participat în fiecare an la lansarea cărții (președintele țării, primul-ministru, miniștri, secretari de stat, ambasadori, etc.).

În realizarea ,,Cartei Albe a IMM-urilor din România”- 2022 s-a avut în vedere, pe lângă problematica specifică IMM-urilor şi contextul economico-social naţional generat de pandemia Covid-19 și războiul din Ucraina, precum şi prevederile Strategiei UE, Programului de finanţare 2021-2027 şi a Small Business Act, principalele documente strategice ale UE care marchează major evoluţia IMM-urilor din Europa şi implicit din România.

Sursa: CNIPMMR