Consiliul National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR) a fost ales ca membru cu drepturi depline in cadrul consiliului director al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR).

Alegerea a avut loc astazi, 13.06 a.c., in cadrul sedintei plenare a CDR unde au participat presedintii celor 6 organizatii membre care au oferit votul unanim.

Astfel, CNIPMMR devine singurul patronat care reprezinta interesele intreprinderilor mici si mijlocii din Romania in cadrul CDR, una dintre cele mai puternice initiative private ce ofera resurse si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

In cadrul sedintei plenare, Florin Jianu, presedinte CNIPMMR a mentionat: “Avand aproximativ 50.000 membri si peste 300 de initiative legislative propuse, suntem siguri ca vom aduce valoare adaugata CDR. Activitatea diversa a CNIPMMR atat pe plan national, cat si international va fi intarita de prezenta noastra in CDR putand mentine activa vocea puternica a IMM-urilor si antreprenoriatului.

1

 

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) este o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai. Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

Scopul Coalitiei este de a oferi o baza coerenta pentru consultare cu Guvernul si alte institutii publice pe teme care au impact asupra climatului economic si de afaceri din Romania.

In cadrul CDR functioneaza 13 grupuri de lucru formate din specialisti cu expertiza in domeniile Agricultura, Antreprenoriat, Educatie, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Infrastructura, IT&C, Mediu, Munca, Sanatate, Servicii Financiare si Turism. Grupurile de lucru sunt formate din profesionisti si personalitati cheie din mediul de afaceri, care reprezinta atat capitalul autohton, cat si cel strain. Grupurile de lucru sunt concepute sa ofere sprijin si asistenta de specialitate ministrilor de resort in special pentru formularea de politici publice care contribuie la cresterea competitivitatii economiei romanesti.