6 mai 2011, Constanta
Patronatul Judetean al Femeilor de Afaceri din Intreprinderile Mici si Mijlocii Suceava in parteneriat cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta, a organizat vineri, 06 mai 2011,  la Hotel IBIS din Constanta, Conferinta de lansare a proiectului “IMM-ul – Cheia succesului pentru tine si pentru Romania”- in Regiunea de Sud-Est, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 .

Lansarea oficiala a noului proiect “IMM-ul – Cheia succesului pentru tine si pentru Romania”, a avut loc vineri, 4 martie 2011, in sala mare a Complexului Bradet din Suceava. Implementarea proiectului se desfasoara in trei regiuni din tara, respectiv Nord – Est, Sud – Est si Centru, urmand a fi lansat si in regiunea Centrala.
Proiectul se desfasoara pe axa prioritara nr. 3 :
-Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor.
Domeniul major de interventie 3.1 :
-Promovarea culturii antreprenoriale.
Proiectul isi propune sa ofere formarea profesionala si asistenta de specialitate in vederea cresterii abilitatii persoanelor de a materializa ideile in afaceri, reprezentand mai degraba o modalitate de initiere in dezvoltarea unei afaceri si urmarind crearea unei imagini cat mai clare asupra problemelor ce pot fi intampinate de catre intreprinzatori.

Conferinta de lansare a proiectului “IMM-ul – Cheia succesului pentru tine si pentru Romania”- in Regiunea de Sud-EstPersoanele care doresc sa initieze o activitate independenta, intreprinzatorii, si personalul de conducere din intreprinderi, in special micro-intreprinderile, au la dispozitie o gama larga de servicii oferite, precum : furnizarea si evaluarea pregatirii si consultarii, analiza ideilor de afaceri propuse de catre beneficiari, asistenta si sprijin pentru dezvoltarea competentelor anteprenoriale, precum si oportunitatea pentru un numar de 60 de idei de afaceri, de a li se elabora planuri de afaceri pentru o perioada de 12 luni.
Specialistii din cadrul Patronatului Judetean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava vor acorda consultanta si asistenta in managementul, organizarea si evidenta contabila a persoanelor juridice nou infiintate, in primul trimestru de la infiintare, precum si asistenta in infiintarea a 36 de persoane juridice noi. De asemenea, 900 de persoane pot beneficia de includerea intr-un  program de formare profesionala, axat pe asimilarea cunostintelor necesare infiintarii si managementului unei societati comerciale.
Valoarea proiectului se ridica la 3.534.339 ron, avand o perioada de desfasurare de 24 luni, respectiv 1 februarie 2011 – 31 ianuarie 2013.
Oportunitatea pe termen lung, oferita de acest proiect consta in dezvoltarea sectorului IMM-urilor, sector care are o contributie esentiala in crearea de noi locuri de munca, in conditiile in care, in actualul contex economic efectele crizei financiare se resimt din plin.