Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale (Cedefop) organizează, în perioada 25 – 26 noiembrie, între orele 09:30 – 13:00 CET o conferință virtuală având ca subiect microcredențialele.

Conferința va prezenta concluziile proiectului Cedefop privind microcredențialele în educație și în formarea vocaţională de pe piața muncii.

 

 

Evenimentul se va concentra pe rezultatele exercițiului de evaluare privind rolul, relevanța percepută și utilizarea microcredențialelor în cadrul educației profesionale și vocaţionale, dar și utilizarea lor independentă de către companii și instituţii. Acesta va reuni experți și cercetători internaționali selectați pentru a discuta și reflecta asupra modului în care micro-acreditările influențează calificările și sistemele de certificare naționale și internaționale.

Proiectul oferă o mai bună înțelegere a rolului micro-credenţialelor  în sprijinirea educației, instruirii și învățării adaptate la piața muncii și angajare. Rezultatele proiectului oferă noi cunoștințe cu privire la caracteristicile micro-credenţialelor, valoarea adăugată a acestora către angajaţi şi studenţi, precum și impactul lor asupra calificărilor existente și a sistemelor de recunoaștere.

Deşi calificările şi diplomele obţinute din educaţia şi instruirea iniţială joacă un rol cheie în Europa, credenţialele alternative (incluzând ecusoane electronice, micro-credenţiale, nano-credenţiale, titluri minore, diplome, etc.), sunt văzute din ce în ce mai des ca o metodă de a adăuga la, şi/sau de a reface, sistemul existent de calificare. Micro-credenţialele sunt frecvent promovate şi publicate ca o nouă metodă prin care o persoană îşi poate construi propriul profil al competenţelor (portofoliu) online prin colectarea şi „suprapunerea” educaţiei într-un mod flexibil, în propriul ritm şi conform propriilor priorităţi.

Persoanele interesate să participe la eveniment sunt rugate să confirme participarea prin e-mail: pimm.constanta@gmail.com, până joi, 21 octombrie 2021 cel târziu.

Dacă aveți nevoie de clarificări suplimentare, vă rugăm să ne contactați la tel: 0241 611. 353 sau e-mail; pimm.constanta@gmail.com.

 

Sursa: https://www.cedefop.europa.eu/