“ Ce vrei sa te faci cand vei fi mare ?”

“Doctolita”

De fapt, copii nostrii trebuie sa aleaga ce urmeaza sa faca timp de minimum 8 ore pe zi, in urmatorii 40-50 de ani. Din acest motiv parintii se simt tot mai responsabili, cu atat mai mult cu cat ei s-au confruntat cu realitatea din piata muncii cunoscand mai bine provocarile: concedierea, cautarea unui loc de munca, schimbarea profesiei sau a locului de munca.

Alegerea profesiei este cu atat mai dificila cu cat sistemul educativ romanesc pune accent mai mult pe teorie decat pe experienta, vocatie sau talent.

Stock Photo

Adolescentii nostrii sunt bombardati astazi cu foarte multe informatii fara sa treaca prin filtrul unui adult ( parinti, educatori, consilieri ) de aici si abordarile fanteziste, tentatiile si tatonarile nesigure referitoare la alegerea carierei.

“Si atunci ce ma fac cu el sau cu ea ?”

COOL SUMMER SCHOOL este un proiect prin care ne propunem sa ii ajutam pe adolescenti sa se descopere, sa afle care le sunt interesele, talentele si ce profesie li se potriveste.

Va invitam, in egala masura, parinti si adolescenti sa participati la activitatile noastre, individuale si de grup, prin care vom gasi directii vocationale, dar si metode de sincronizare a programului suprasolicitat al parintilor cu lumea framantata a adolescentilor.

Inscrieri la : Patronatul IMM Constanta, Bd Mamaia, nr 186

Telefon : 0241.554.388

E-mail : patronat@cttc.ro

pimm.constanta@gmail.com

Coordonator : Nicoleta Milea