Pandemia COVID-19 ne-a schimbat viata si a perturbat procesele de educatie si formare si ocuparea fortei de munca la nivel global. Reactionand rapid la aceasta situatie fara precedent, Conferinta Centrului European pentru Dezvoltarea Instruirii Vocationale (CEDEFOP), programata initial pentru 4 si 5 iunie 2020 la Salonic, Grecia si-a schimbat formatul permitand participantilor sa lucreze online, din birourile sau casele lor, in siguranta.

 

 

Gazduit in cadrul presedintiei croate si a Germaniei a UE, in cooperare cu Comisia Europeana, conferinta comuna a Centrului European pentru Dezvoltarea Instruirii Vocationale (CEDEFOP) si a Fundatiei Europeane de Instruire (ETF), se va desfasura acum in 30 iunie si 1 iulie 2020 si va analiza realizarile cu privire la prioritatile comune in cooperarea europeana in perioada 2015-2020. De asemenea, vor fi dezbatute  datele generale si informatiile generale ale CEDEFOP si ETF cu privire la provocarile cheie pentru educatia vocationala intr-o perspectiva de viitor.

Evenimentul, organizat in ajunul stabilirii de noi prioritati pentru educatia vocationala, va reuni reprezentanti la nivel inalt al Comisiei Europene, Presedintia croata si germana a UE, factorii de decizie, partenerii sociali si experti din toate tarile participante si organizatiile internationale. Din partea Romaniei va participa Iulian GROPOSILA, presedintele Patronatului IMM Constanta, membru al board-ului CEDEFOP.

 

Sursa: CEDEFOP