Cursuri gratuite prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 !  Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta in parteneriat cu Fundatia Romano-Germana Timisoara deruleaza in prezent un proiect finantat de Fondul Social European.
Proiectul are un caracter strategic fiind implementat la nivel national in cinci judete: Constanta, Timisoara, Arad, Iasi si Sibiu. Succesul implementarii acestui proiect este asigurat de parteneriatele transnationale: Berufsförderungsinstitut Oberösterreich (bfi OÖ) – Linz, Austria, Handwerkskammer Rhein-Main-(HWK Rhein-Main)- Frankfurt, Germania si PANORMEDIL – Ente Scuola Edile di Palermo – Italia.
Prin implementarea proiectului, organizatiile partenere isi propun sa asigure formarea omogena de competente prin livrarea de cursuri de calificare si recalificare cu continut teoretic si practic actualizat si armonizat cu cele similare din Germania, Austria si Italia si care prin tematica si structura vor aduce un plus de flexibilitate si adaptabilitate pentru participantii la piata muncii din constructii.
Proiectul vine in ajutorul unui numar de peste 1620 de angajati, muncitori necalificati si cu calificare de nivel scazut, in cea mai mare masura, oferindu-le cursuri de calificare/recalificare care vor asigura competente recunoscute la nivel national si european, in 7 meserii din domeniul constructiilor: lucrator finisor pentru constructii, lucrator instalator pentru constructii, sudor electric, dulgher-tamplar-parchetar, zidar-pietrar-tencuitor, instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze.