CAPACITY BUILDING FOR NGO – BUSINESS PARTNERSHIP
FINANTAT DE UNIUNEA EUROPEANA
PROGRAM EuropeAid/125785/C/ACT/Multi

Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta in parteneriat cu organizatia ecologista Mare Nostrum (Romania), Camera de Comert Rousse (Bulgaria), Group One (Belgia), Proaktiva (Macedonia) a implementat proiectul ,,Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor de a se asocia cu comunitati locale si de afaceri”.

Buget: EUR 43 919

Proiectul finantat de catre EuropeAid a fost planificat pentru ONG-urile de mediu din Bulgaria, Romania, Macedonia si Belgia. S-a dorit ca in timpul workshop-urilor educationale, ONG-urile si reprezentantii organizatiilor de afaceri sa dezvolte abilitati practice pentru implementarea politicii europene de mediu si, de asemenea, sa initieze proiecte comune pentru activarea parteneriatului lor.

Obiectiv general:

    • Dezvoltarea capacitatii de stabilirea a unor parteneriate de lucru de catre ONG-urile de mediu din Bulgaria, Romania si Macedonia cu organizatiile de afaceri si autoritatile publice pentru eficientizarea participarii la punerea in aplicare a obiectivelor politicii de mediu.

Obiective specifice:

  • Transferul de know-how-ul si de „cele mai bune practice” din UE 25 (la acea data) pentru activarea unei cooperari eficiente intre ONG-urile de mediu si autoritatile publice si de afaceri;
  • Dezvoltarea abilitatilor practice de catre cele trei organizatii de mediu pentru participarea la punerea in aplicare a politicii de mediu prin accentuarea colaborarii: mediu de afaceri-ONG-autoritati publice.