Extras din Observator de Constanta, “Erasmus pentru Tineri Intreprinzatori”,  23 februarie 2009


Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania a lansat programul «Erasmus pentru Tineri Intreprinzatori».In cadrul acestui program pilot, 10 tineri care vor fi selectati vor putea participa la stagii de pregatire antreprenoriala in cadrul unei companii de renume la nivel european. Tinerii selectati vor beneficia de asemenea, de o bursa pe intreaga perioada de practica.
In cadrul programului pilot „Eramus pentru Tineri Intreprinzatori“, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania participa ca Organizatie Intermediara (IO) intr-una din retelele aprobate si agreate pentru acest prim program. Proiectul, in cadrul caruia PTIR este partener si Organizatie Intermediara OPEN EYE – Organizarea si Promovarea unei retele europene destinata tinerilor intreprizatori, va avea o durata de 18 luni. Programul isi propune sa stimuleze antreprenoriatul, competitivitatea, internationalizarea si sa creasca numarul de initiative start-up, precum si numarul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), prin asigurarea transferului de know-how intre intreprinzatorii experimentati si cei incepatori. Pe intreaga perioada de implementare a acestui proiect pilot, lansat in data de 19 februarie 2009, vor fi organizate 870 mobilitati (stagii de formare in strainatate), derulate in intervalul 2009-2010.
In cadrul proiectului, PTIR va selecta 10 tineri, potentiali intreprinzatori sau tineri intreprinzatori cu o vechime de maxim trei ani, acestia urmand sa participe la stagii de pregatire antreprenoriala in cadrul unei companii de renume la nivel european. Tinerii selectati vor beneficia de bursa pe perioada stagiului. (…)

„Acest program pilot reprezinta un raspuns inovator la provocarea duala de a stimula antreprenoriatul, pe de o parte, si de a incuraja dezvoltarea comertului transfrontalier in Europa. Prin oportunitatea oferita de catre program noilor intreprinzatori europeni, de a lucra si invata intr-o firma de succes la nivel european, acesta reprezinta un castig atat la nivelul competentelor si perspectivelor deschise, care se vor dovedi castiguri clare la nivelul cunostintelor acumulate pentru inceperea unei afaceri, precum si pentru dezvoltarea si imbunatatirea afacerii existente. De asemenea, programul pilot propus va imbunatati nivelul schimburilor comerciale transfrontaliere intre tarile membre ale Uniunii Europene“, a precizat presedintele PIMM.
Sursa: Observator de Constanta