Sala de conferinte a Consiliului Judetean Timis a gazduit, vineri, 12 mai 2017, evenimentul oficial de lansare al noii sectii din Timisoara a Clubului Economic German din Ungaria — DWC. Sectia Timisoara a Clubului Economic German din Ungaria a fost constituita in 2017 in scopul de a reprezenta obiectivele DWC Ungaria in partea de vest a Romaniei si pentru a promova relatiile economice romano-maghiare.

In cuvantul de deschidere al evenimentului, presedintele DWC Ungaria, Dr. Arne Gobert, a facut o scurta prezentare a clubului infiintat inca din 1992, prezentand totodata proiectele aflate in desfasurare, precum si planurile de viitor ale clubului.

Lansare sectia Timisoara - Clubul conomic German (2)

Invatamantul profesional dual  a fost un subiect de interes pentru participanti, acesta fiind dezvoltat de keynote speaker-ul Iulian Groposila, vicepresedinte al Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), membru in consiliul de administratie al Centrulului European pentru Promovarea Formarii Profesionale (CEDEFOP).  In discursul sau, acesta a subliniat importanta dezvoltarii in Romania a invatamantului profesional de tip dual, atat de necesar  pentru formarea unei forte de munca calificate in conformitate cu cerintele operatorilor economici. Abordarea a fost centrata pe identificarea unor solutii complementare la nivel regional/transfrontalier de dezvoltare a sistemului de educatie pentru meserii cerute pe piata muncii in statele din regiune (Romania, Ungaria, Serbia).

IMG_3925 - Copy

La eveniment au participat in jur de 60 de persoane, printre reprezentantii cluburilor economice germano-romane din tara si ai marilor companii de origini germane din Timisoara si nu numai, s-au numarat si cativa invitati speciali, cum ar fi: Jose Miguel Vilinias – Consulul onorific al Spaniei, Marius Popa – Consulul onorific al Olandei, Vicenzo Moderno – vicepresedintele Camerei de Comert a Italiei in Romania, Robert Kristof – City Manager al orasului Timisoara, Andrea Telegdi – Atasatul Economic al Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca, Adnagi Slavoliub – deputat in Parlamentul Romaniei din partea minoritatilor nationale si reprezentant al Uniunii Sarbilor din Romania.

Lansare sectia Timisoara - Clubul conomic German (1)

 

Sursa: Biroul de Presa – PIMM Constanta