Extras din Cuget Liber, „Oamenii de afaceri constanteni, fata in fata cu bancheri, asiguratori, consultanti”, 6 mai 2011
Seminarul „IMM FOCUS REGIONAL – Solutii pentru profit”, care a avut loc la Constanta, in data de 5 mai, la Hotel Iaki din statiunea Mamaia a fost organizat de catre International Business Promotion in parteneriat cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta,  Allianz Tiriac Asigurari, BCR, Mazars Romania, Noerr Finance & Tax, FNGCIMM, Trans Sped. Seminarul a avut ca scop crearea unui cadru eficient de dialog intre participanti, care au avut oportunitatea de a discuta despre problemele cu care se confrunta in activitatea lor si de a identifica, impreuna cu specialistii din domeniu, solutiile optime pentru dezvoltarea afacerilor.La „IMM Focus Regional – Solutii pentru profit“, organizat de IBP, au participat in jur de 100 de reprezentanti ai IMM-urilor constantene si nu numai

Ieri (5 mai 2011), la Hotel Iaki, a avut loc seminarul „IMM Focus Regional – Solutii pentru profit“, in cadrul caruia s-au prezentat si dezbatut probleme de interes pentru mediul de afaceri constantean, cum ar fi solutii de finantare pentru IMM-uri, garantarea creditelor, legislatia fiscala, accesarea fondurilor europene, administrarea afacerii, managementul riscului, taxe, asigurari etc.
La acest eveniment, organizat de International Business Promotion (IBP), sub patronajul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, au participat in jur de 100 de oameni de afaceri din Constanta, dar si din Braila, Tulcea sau Galati, care au vrut sa auda si de la specialisti ce trebuie sa faca pentru a-si mentine afacerile si care sunt solutiile pe care s-ar putea baza, ori pachetele financiare pe care le-ar putea alege, pentru a evita ori tine piept experientelor neplacute.
„Ceea ce incercam sa facem cu acest eveniment este sa oferim solutii concrete, imediate, aplicabile de catre companii in activitatea lor. Incercam sa-i ajutam sa gaseasca mai usor o finantare, incercam sa-i ajutam sa-si protejeze afacerile, pentru ca sunt programe de servicii de care nu au aflat pana acum. Poate ca nu stiu ca exista sau au crezut ca sunt foarte scumpe. Sunt niste servicii de asigurare impotriva accidentelor de munca, de exemplu, care sunt la preturi extrem de rezonabile. Sigur ca incercam si sa ajutam companiile sa evite anumite greseli in accesarea unor fonduri europene”, a precizat general manager International Business Promotion, Dumitru Ion.
IBP a initiat programul de seminarii „IMM Focus Regional – Solutii pentru profit“ anul trecut, fiind o campanie ce se desfasoara in 11 dintre cele mai importante centre economice si financiare din tara.
Aceste seminarii au ca scop crea-rea unui cadru eficient de dialog intre participanti. Ei au oportunitatea de a discuta despre problemele cu care se confrunta in activitatea lor si de a identifica, impreuna cu specialisti de marca, solutiile optime pentru dezvoltarea afacerilor.
Referitor la „publicul tinta”, vorbim in special despre reprezentantii microintreprinderilor si IMM-urilor, companii cu o cifra de afaceri undeva pana in 5 milioane de euro, dupa cum a precizat managerul IBP.
La fiecare dintre intalnirile programate, participa specialisti si nume cunoscute din mediul de afaceri, din domeniul financiar – bancar, din do-meniul consultantei fiscale si juridice, dar si reprezentanti ai institutiilor cu incidenta in sectorul economic.
La seminarul de ieri, pe lista celor care au luat cuvantul s-au numarat si presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, presedintele Patronatului IMM Constanta, sau vice-presedintele AIPPIMM.

Sursa: Cuget Liber