Continuand traditia, inceputa in 2004 cu implementarea primului proiect european „RETE CLASS”, in care au fost implicati parteneri din Romania, Serbia-Muntenegru, Croatia si Bosnia-Hertegovina ce a avut ca scop realizarea unei retele de centre locale si de asistenta si servicii pentru IMM-uri, Patronatul Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Constanta anunta lansarea unui nou proiect transnational.

14-women-entrepreneur

Proiectul „Women in Business”, finantat prin Programul Transnational „Dunarea” 2014 – 2020 are ca parteneri organizatii din Bulgaria, Austria, Germania, Slovenia, Ungaria si Moldova. La recomandarea Patronatului IMM Constanta in proiect a fost inclus ca partener si Facultatea de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii Ovidius.

Scopul principal al proiectului este acela de a stimula antreprenoriatul feminin si de a motiva, educa si sprijini tinerele femei dispuse sa-si inceapa si sa-si dezvolte propriile afaceri, prin creearea unei retele transnationale, ceea ce va conduce la dinamizarea mediului antreprenorial din regiunea Dunarii.

In cadrul proiectului se vor infiinta patru Centre pentru Antreprenoriat  care vor functiona in cadrul universitatilor partenere. Centrele vor sprijini tinerele femei prin furnizarea de programe de mentorat, oportunitati de networking, concertare personalizata, consultanta. Intr-o atmosfera creativa si interactiva vor avea loc discutii zilnice si evenimente lunare avand ca subiecte provocarile si succesele femeilor antreprenor. Aceste Centre vor actiona ca o „organizatie de granita” a cunostintelor, a invatarii si a informatiilor care faciliteaza comunicarea intre tinerele femei, experti, universitati, institute de cercetare si IMM-uri.

„Din experienta mea, femeile antreprenor demonstreaza o mai mare adaptabilitate la conditiile pietei si sunt mult mai determinate si consecvente in demersul lor antreprenorial. Am convingerea ca prin acest proiect va creste numar femeilor antreprenor, ceea ce va aduce mai multa prosperitate in regiunea dunareana”, a declarat presedintele Patronatului IMM Constanta, Iulian GROPOSILA.