Joi, 16 iunie, in Sala Poseidon a Hotelului Zenith din statiunea Mamaia, a avut loc evenimentul „Business to more business”, conferinta anuala dedicata managerilor si antreprenorilor, organizata de Doingbusiness.ro, in parteneriat cu Patronatul IMM Constanta, care a reunit peste 130 de manageri si antreprenori locali. Conferinta a pus la dispozitia participantilor cele mai bune solutii pentru stabilirea unor strategii de afaceri de succes, in mediul economic aparent bun, dar care, analizat cu atentie, demonstreaza volatilitatea conditiilor economice.

La sesiunea din plen, coordonata de economistul Radu Soviani, presedintele Patronatului IMM Constanta, Iulian Groposila, a indemnat noua administratie a orasului Constanta spre o mai buna comunicare si deschidere asupra noilor idei de afaceri: „Constanta este un oras cu un potential economic imens. Pentru prima data dupa 15 ani, avem oportunitatea sa interactionam, si sa ne stabilim ca prim-partener Consiliul Judetean Constanta. Acum, sper ca relatia dintre mediul de afaceri si administratie sa se aseze pe calea normalitatii. Autoritatile locale trebuie sa inteleaga faptul ca, potrivit noilor norme europene, cele mai accesibile si sanatoase proiecte vor fi cele asociative: parteneriate, consortii, medii universitare. Toate pot fi accesate doar cu ajutorul comunicarii si ajutorului reciproc”, a declarat Groposila.

MG_7729-Copy-1030x687

La randul sau, reprezentantul Coface Romania, Iancu Guda a subliniat situatia alarmanta din mediul de afaceri: ,,Desi numarul insolventelor companiilor s-a injumatatit in 2015 si a ajuns la aproximativ 10.000, observam ca incep sa dispara mai multe companii mai importante decat in trecut, din sectorul IMM-urilor. Insolventa a devenit un sport national in România. Antreprenorii nostri profita de Registrul Comertului si când simt ca trebuie sa se retraga o lasa spre radiere. Avem nevoie de o legislatie mai clara si mai stabila privind mediul afacerilor”, a spus Guda.

Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro a remarcat calitatea si interesul oamenilor de afaceri din Dobrogea prezenti la eveniment: ,,In etapele anterioare ale Conferintei regionale, desfasurate la Brasov, Iasi, Ploiesti, Bucuresti, Sibiu si acum in Constanta, am reusit sa prezentam celor peste 1.000 de manageri si antreprenori participanti, solutiile de navigare in mediul economic volatil al anului 2016. Mediul de afaceri din Constanta s-a dovedit extrem de activ, extrem de interesat si foarte receptiv pentru a afla si implementa solutiile de consultanta fiscala prezentate de noi si mai ales strategiile de reactie la schimbarea comportamentului consumatorilor, subsumate optimizarii inteligente a costurilor si instrumentelor pentru generare de vanzari sporite.’’

In cadrul evenimentului s-au adresat oamenilor de afaceri si managerilor cheie din companiile din Constanta si din judetele invecintate, reprezentanti ai unor companii de renume, cu solutii de afaceri concrete si la indemana, aplicabile imediat. Printre vorbitorii cheie s-au numarat Andreea Cramer – Director Segment & Base Management, Telekom Romania, Rares Medrega – Senior Trainer, Allianz Tiriac Asigurari, Radu Nicolescu – Senior Lawyer, Duncea, Stefanescu&Associates.

De asemenea, au abordat problema vanzarilor optimizate si provocarilor mediului online Alexandru Israil – Marketing Specialist, Netland Computers – Partener Microsoft Romania si Dumitru Ion – CEO Kompass Romania. ,,Trucurile’’ de relationare cu partenerii de afaceri si angajatii au fost dezvoltate pe larg, pentru publicul constantean de Daniela Dumitru – Marketing Manager Omega Pharma.

MG_7751-Copy-1030x687

Conferinta BUSINESS to more BUSINESS organizata la Constanta a adus in premiera si prezentarea unui studiu de caz asupra Portului Constanta – Pozitionarea in piata, realizat de Alexandru Craciun – Director Comercial al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime si Senior Consultant la Sfera Business, in timp ce, tot in premiera pentru BUSINESS to more BUSINESS, Nazmi Dogan – Presedintele Asociatiei Intreprinzatorilor Turci, a prezentat oportunitatile de dezvoltare ale afacerilor prin intermediul Asociatiei.

Evenimentul de la Constanta a marcat jumatatea Conferintei Nationale BUSINESS to more BUSINESS care va continua cu evenimentele de la Cluj-Napoca (13 octombrie 2016), Galati (10 noiembrie 2016), Oradea (24 noiembrie 2016) si Timisoara (decembrie 2016). Totodata, in octombrie 2016, la Bucuresti, Doingbusiness.ro organizeaza evenimentul CEO Conference.