Extras din Cuget Liber, „PIMM Constanta sprijina relatiile dintre IMM-uril romanesti cu cele din tarile UE”, 29 februarie 2008
Patronatul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii Constanta a organizat  o intalnire pentru prezentarea proiectelor aflate in derulare de catre institutie in cursul anului 2008.

Potrivit expunerii facute de catre directorul PIMM Constanta, primul dintre acestea, „Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor de a se asocia cu comunitati locale si de afaceri”, a fost pus in aplicare in data de 12 februarie concomitent Romania, Bulgaria, Macedonia si Belgia.
Programul, care beneficiaza de un buget de 43.929 euro, din care 90% reprezinta fonduri nerambursabile, are drept scop dezvoltarea de aptitudini practice pentru implementarea politicilor de mediu europene si initierea de proiecte conexe.

Seminar de lucru in cadrul proiectului Dezvoltarea Capacitatii ONG-urilor de a se asocia cu comunitati locale de afaceriCel de-al doilea proiect aflat in desfasurare, de data aceasta mai amplu, are drept principal scop sprijinirea IMM-urilor din Bulgaria, Romania, Croatia si Turcia pentru a intelege si aplica acquis-ul comunitar in domeniile standardizarii si certificarii calitatii, protectiei mediului si energii, calitatii produselor, sigurantei alimentare, sanatatii si sigurantei in munca. „De asemenea, dorim in acest fel sa intarim organizatiile pentru IMM-uri din tarile vizate si sa cream o retea eficienta intre diferitii parteneri, in special intre asociatiile din tarile membre ale UE si tarile candidate”, a completat presedintele PIMM. Programul, ce se va desfasura pe o perioada de 24 de luni, beneficiaza de un buget in valoare totala de 937.500 de euro, din care 80% reprezinta fonduri nerambursabile.
Sursa: Cuget Liber