Iulian GROPOŞILĂ, preşedintele Patronatului IMM Constanţa a fost numit consilier al Primarului Constanţei, Vergil CHIŢAC, pe probleme legate de mediul de afaceri, IMM-uri şi investiţii public-private.

 

„Am acceptat provocarea de a deveni unul dintre consilierii Primarului Constanţa, Vergil CHIŢAC. Această propunere mă onorează, dar mă şi responsabilizează în acelaşi timp. Prin acest demers, noua conducere a administraţiei locale transmite un semnal clar întreprinzătorilor din mediul de afaceri că este dispusă sa înceapă un dialog real, iar investitorilor că sunt bineveniţi în Cetatea Tomitană. Consider că pentru un mediu de afaceri predictibil şi prietenos este nevoie de noi, întreprinzătorii, de munca şi soluţiile noastre. Experienţa personală dobândită în cei 30 de ani  în mediul de afaceri şi expertiza acumulată de-a lungul timpului în diverse structuri asociative neguvernamentale o voi pune la dispoziţia administraţiei locale,   pilonul central de dezvoltare comunitară.Dacă până acum nu a existat un dialog social cu mediul asociativ constănţean, am convingerea că acest nou început va fi baza reconstruirii relaţiilor cu mediul de afaceri care reprezintă motorul economiei locale şi principalul generator de taxe şi impozite la bugetul local”, a declarat preşedintele Patronatului IMM Constanta, Iulian GROPOŞILĂ.

Iulian GROPOŞILĂ, absolvent al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Inginerie, profilul „Inginerie Economică”, Master în „Dreptul Afacerilor în Societatea Informaţională” are experienţă ca manager de proiect, trainer, mediator, lobby-ist şi voluntar şi este iniţiatorul mai multor proiecte atât în comunitatea de business, cât şi în societatea civilă la nivel local/regional/national/european este întreprinzător, investitor şi antreprenor social. A debutat în economia socială în anul 2002, când a devenit membru al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi s-a implicat în conducerea filialei constănţene a CNIPMMR. În anul 2004 a fondat Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Constanţa, iar în anul 2005, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.