In perioada 4-5  august 2011,  Filiala Judeteana BNS Constanta, impreuna cu partenerii sai: Blocul National Sindical si Consorzio ABN-A&B Network Sociale Societa Cooperativa Sociale din Perugia, Italia, a organizat in sala de conferinte a Hotelului Bavaria Blue din statiunea Mamaia, Seminarul de Bune Practici din cadrul proiectului ,, Implicare activa in piata muncii si a sindicatelor ”.
         La eveniment au participat  experti nationali si transnationali, reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor, ONG-urilor si autoritatilor locale. In cadrul seminarului  s-au dezbatut  in sesiuni de lucru, practicile utilizate in alte state membre ale U.E. pentru promovarea dialogului social, modalitatile de armonizare a cererii cu oferta pe piata fortei de munca, precum si proiectul ,, Implicare activa in piata muncii si a sindicatelor ”.
          Obiectivul proiectului consta in consolidarea capacitatii partenerilor sociali pentru a promova dezvoltarea durabila, pentru a sprijini crearea de noi locuri de munca si coeziunea sociala la nivel local si regional.
         In cadrul proiectului a fost infiintat un Centru de Formare Profesionala, ce constituie instrumentul de implicare a partenerilor sociali in cresterea calitatii personalului propriu din punct de vedere profesional, precum si instrumentul prin care sindicatele se vor implica in armonizarea cererii cu oferta de forta de pe piata fortei de munca.
       Promovarea dialogului social, utilizand o abordare regionala, nationala sau transnationala, reprezinta un real interes pentru partenerii sociali din Romania. Crearea unor structuri sustenabile, capabile sa ofere servicii membrilor de sindicat si companiilor, mareste gradul de implicare a partenerilor sociali in piata fortei de munca precum si la nivelul intregii societati.