17 noiembrie 2005, Braila
Ministerul Integrarii Europene impreuna cu Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Est Braila a organizat in data de 17 noiembrie 2005 conferinta de lansare a proiectului „Servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii”.
Coordonatele proiectului:
-Sporirea capacitatii institutionale a furnizorilor de servicii de consultanta;
-Sporirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii din Romania;
-Stimularea cererii pentru servicii de consultanta in afaceri.
Alaturi de alte organizatii cu atributii relevante, cum ar fi Agentiile pentru Dezvoltare Regionala, Camerele de Comert si Industrie locale, asociatii patronale si profesionale, companiile de consultanta vor dezvolta Reteaua Organizatiilor de Consultanta in Afaceri (R.O.C.A). Principalul obiectiv al R.O.C.A. este acela de a facilita stabilirea de parteneriate intre IMM-urile locale si potentialii parteneri, atat din alte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, cat si din alte tari europene.

Conferinta de lansare a proiectului „Servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii”La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, precum si reprezentanti ai organizatiilor interesate de mediul de afaceri regional. Alocutiunea Presedintelui Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijocii Constanta a avut in vedere integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Totodata acesta a  insistat pe necesitatea instruirii in domeniu a organizatiilor de consultanta, pentru a putea oferi servicii profesionale in vederea cresterii competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii.