Consiliul National al IMM-urilor din Romania, in calitate de beneficiar, implementeaza in perioada mai 2018 – mai 2019, proiectul “SME Academy”, Cod My SMIS – 117398, proiect cu o valoare totala de 3,263,629.30 lei (100% finantare nerambursabila).

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea unei ocupari sustenabile si de calitate a fortei de munca din regiunile Nord Est, Centru si Sud Est, prin oferirea unor cursuri integrate de formare profesionala pentru 600 de intreprinzatori, manageri si angajati ai departamentelor de resurse umane, in vederea adaptarii activitatii acestora la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv.

big_2263t

Rezultatele asteptate in urma implementarii proiectului sunt:

 1. 600 de persoane selectate in vederea participarii la programele de formare SME Academy in domenii precum competente antreprenoriale, planificare strategica, managementul inovarii, educatie financiara si managementul resurselor umane.
 2. 450 de certificate de absolvire emise de ANC care atesta imbunatatirea competentelor in domeniul antreprenorial a 450 de persoane dintre care 225 de femei.
 3. Minim 450 de certificate de absolvire emise de CNIPMMR care atesta imbunatatirea competentelor pentru fiecare din domeniile: planificare strategica, managementul inovarii, educatie financiara.
 4. 90 de certificate de absolvire emise de ANC care atesta imbunatatirea competentelor in domeniul managementului resurselor umane a 90 de persoane dintre care 45 de femei.
 5. 300 de persoane vor beneficia de servicii personalizate de business coaching.
 6. 300 de IMM-uri sprijinite in vederea elaborarii unei planificari strategice pe termen lung.
 7. 3 mese rotunde regionale la care vor fi invitati reprezentanti ai mediului de afaceri, reprezentanti ai autoritatilor publice locale din regiune, reprezentanti ai agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, reprezentanti ai mediului academic.
 8. 15 protocoale de colaborare semnate intre CNIPMMR si stakeholderi relevanti in vederea sustinerii proiectului pe tot parcursul implementarii sale.
 9. 1 program inovativ de invatare experimentala prin sport la care vor participa 72 de persoane.
 10. 1 aplictie mobila de training SME Bootcamp pentru formarea, sedimentarea si testarea cunostintelor.
 11. 20 de Ambasadori SME Academy
 12. 1 eveniment „SME HR Weekend” la care vor participa 100 de angajati ai departamentelor de resurse umane

“Lansam SME Academy, o initiativa care vizeaza formarea continua a antreprenorilor prin metode inovative si creative. Avem concepte precum “SME Bootcamp” in cadrul caruia organizam cursuri de antreprenoriat, managementul inovarii, educatie financiara si managementul resurselor umane, oferim servicii de business coaching si experienta unui program inovativ de invatare prin sport si realizam o aplicatie mobila.”, Florin JIANU, presedinte CNIPMMR.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Sursa: www.cnipmmr.ro