Patronatul National al Femeilor de Afaceri din Intreprinderile Mici si Mijlocii din Romania (PNFAIMM), a organizat in perioada 6-7 mai 2011, la Tulcea, in incinta Hotelului Delta “Ziua Internationalizarii Intreprenoriatului Feminin din Romania”.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta, Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) si Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR).
Invitati speciali au fost reprezentanti ai ambasadelor si consulatelor din Bulgaria, China, Maroc, Olanda si Turcia, intreprinzatori din Maroc (regiunea Tanger), precum si intreprinzatori din Romania.
Deschiderea evenimentului a fost oficiata de catre d-na. Kaya SEBAHAT, Presedinte PNFAIMM, urmata de dl. Constantin HOGEA, Primarul Tulcei, precum si presedintii si vicepresedintii organizatiilor care au derulat intalnirea.
In sesiunea intai, dl. Dumitru NANCU, Vicepresedinte AIPPIMM, dl. Octavian BANICA, Director OIR POSDRU Sud-Est, precum si reprezentantul ADR Sud-Est, au dezbatut intreprenoriatul feminin cu evolutiile, tendintele si programele de finantare la nivel national si european, ce sunt in plina desfasurare, si care faciliteaza intreprenoriatul feminin.
Un moment interativ care a captat atentia participantilor, l-a reprezentat interventia dnei. Maria GRAPINI,  Ambasador a Intreprenoriatului Feminin, asupra prezentarii noului Cod al Muncii, care a fost sustinuta de dl. Ali IZET, Inspector Sef  in cadrul Inspectiei Muncii. Situata pe locul al treilea in Top „100 de Femei de Succes – 2006” si avand o experienta de peste 20 de ani in afaceri, d-na. GRAPINI a propus noi reglementari ale Codului Muncii, care sa vina in sprijinul IMM-urilor si totodata sa preintampine diferite situatii ambigue.
Au urmat apoi reprezentantii ambasadelor si consulatelor din Bulgaria, China, Maroc, Olanda si Turcia, fiecare conturand un tablou al femeii de afaceri, din cultura sa.
Un moment special in cadrul evenimentului l-a reprezentat intalnirea ,,Business to Business’’ (B2B) la care au participat reprezentantii ambasadelor si consulatelor din Bulgaria, China, Maroc, Olanda si Turcia, intreprinzatori din Maroc (regiunea Tanger), precum si intreprinzatori din Romania, valorificand astfel oportunitati de afaceri.
Spre lasarea serii, invitatii s-au delectat cu un program cultural variat: vizita unei expozitii de case de lemn, un concert live de muzica usoara, precum si un program de dans.
Cea de-a doua zi a evenimentului si-a facut debutul pe o nava de croaziera, fructificand oportunitatile si schimbul de bune practici privind intreprenoriatul feminin, intr-un cadru special, pe fluviul Dunarea.
   Beneficitatea evenimentului consta in identificarea unei game diverse de solutii si strategii, privind derularea programelor si a actiunilor eficiente, care sa sustina si sa promoveze afirmarea femeilor in mediul de afaceri din Romania si din U.E.